Maar toen dacht ik aan tagliatelle met prei in roomsaus. Prei en selder, is dat niet ongeveer hetzelfde? Niet echt maar het resultaat mocht er zijn:
De roomsaus is natuurlijk veganistisch. Toch gebruik ik ook geen sojaroom. Die bevat namelijk vaak E-nummers en/of onuitspreekbare ingrediënten. Daarnaast is het veel afval voor weinig en echt goedkoop kan je plantaardige room ook niet noemen. Gelukkig vond ik een oplossing.
Voor 3 porties
- 200gr tagliatelle of andere pasta (liefst volkoren)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stronk (geen takje) witte selder
- 1 rode paprika
- 300ml sojamelk
- 1 volle eetlepel arrowroot
- olijfolie
- peper en zout
- Provençaalse kruiden
- 1 lepel gistvlokken (optioneel)
- Snipper de ui en de knoflook. Snij de selder in boogjes en de paprika in blokje.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
- Verhit olijfolie in een pot en fruit de ui en de look.Voeg de selder en de paprika toe en baak een paar minuutjes mee.
- Voeg de sojamelk, gistvlokken en de kruiden toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Meng de arrowroot met een paar lepels water. Mix tot er geen klonters meer inzitten. Voeg dit papje al roerend toe bij de saus.Roer tot er geen klonters meer inzitten.
- Serveer de pasta met de selder in "roomsaus" en bestrooi eventueel met gistvlokken.
- Voor een vollere maaltijd kan je gekookte linzen toevoegen of er nog iets bijeten
- Je kan dit bij het serveren ook bestrooien met gedroogd zeewier (bijvoorbeeld salade de pecheur van Lima), voor een zilte smaak.
- Dit zal wel net zo goed met prei kunnen.
- In plaats van arrowroot kan je ook maizena gebruiken maar dat heeft meer bewerkingen ondergaan
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.