zondag 19 juni 2016

Rotzooivrije picknickrecepten

Met de zomervakantie in aantocht komt er hopelijk iets mooier weer aan (of toch zeker voor een langere periode). Ik kijk al uit naar fietstochtjes, uitstapjes en gewoon dagjes nietsdoen op een rustig plekje, of gewoon op het terras. En misschien komt er ook nog wel een niet zo ecologische roadtrip met een goedgevulde knapzak aan.
Tijd dus voor een overzicht met picknick vriendelijke receptjes.

Rode bessendrankje
Rode bessen vind je in de zomer volop.En dit drankje is snel klaar en lekker verfrissend.


Rabarber muntdrankje
Rabarber vind je in de vroege zomer nog in tuinen. En een muntplantje is echt een must have op je balkon. Dan maak je er ineens een lekker fris drankje van 
Gazpacho
Wat zomerse groenten in een blender, laten afkoelen en dan koel bewaren. Moeilijk is het niet en gazpacho maken. Lekker is het wel


Spinaziebrood
Eigenlijk gewoon een soort van gevulde pizza koud superheerlijk is.
Salade
Eigenlijk is elke salade lekker bij een picknick maar een pastasalade met rucola of een heerlijke Mexicaanse salade zorgen voor een extra zomergevoel.
Fruitsalade met notenroom 
Bij een picknick mag ook een frisse afsluiter horen en wat is er lekkerder dan zomerse fruitsalade? Fruitsalade met slagroom! Of notenroom. 

Muffins

Misschien nog lekkerder is gebak, of het nu een winteravond thuis is of een zomerse picknick. Maar voor dat laatste gebruiken we lekkere zomers fruit, en groenten zoals pruimenmuffins of chocolademuffins met courgette. 

Nog ideetjes voor een lekkere picknick?  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...