zaterdag 23 april 2016

Veganistische pizza

Ook tijdens de veganchallenge wil ik pizza eten. Dat is niet eens moeilijk. En zonder kaas lijkt het me ook nog eens vel gezonder, zeker als je wat extra groentjes toevoegt. Ander voordeel is dat je deze keer je gehemelte niet kan verbranden door de veel te warme kaas ;-)
Op deze pizza heb ik artisjokhartjes uit blik gebruikt omdat ik die bij het opruimen van de voorraadkast nog was tegengekomen. Je kan ook zelf artisjok hartjes bereiden of gewoon andere groenten toevoegen. Leef je maar helemaal uit.

Voor 2 porties


  • 1 portie speltpizzadeeg (de helft van dit recept) 
  • 1 ui 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 200ml passata 
  • Olijfolie 
  • Peper en zout 
  • Provençaalse kruiden 
  • 1 rode paprika 
  • 150gr champignons 
  • 1 blik artisjokharten 
  • 1 rode ui
  • 10tal zwarte olijfjes 
  • 3 theelepels kappertjes 
  • 5 gedroogde tomaatjes 
  • 2 lepels gistvlokken 
  • 2 lepeltjes gerookt paprikapoeder
  1. Snipper een halve witte ui en de knoflook.
  2. Verhit olijfolie in een pannetje en fruit de ui met de knoflook. Voeg de passata, een beetje Provençaalse kruiden en peper en zout toe. Laat op een zacht vuurtje ongeveer 10 minuutjes pruttelen tot de saus wat ingedikt is. Haal van het vuur. 
  3. Snij de andere helft van de witte ui in halve ringen. Snij de rode ui in halve ringen.
  4. Snij de paprika in reepjes, de champignons in schijfjes, de olijven in schijfjes.
  5. Giet de artisjokharten af en snij in 4. Snij de gedroogde tomaatjes fijn.
  6. Rol het deeg uit. Verdeel over een bakplaat, plooi dubbel aan de randen
  7. Bestrijk het deeg met de tomatensaus. Smeer de deegranden in met een beetje olijfolie
  8. Verdeel alle fijngesneden groenten, olijven, gedroogde tomaatjes, kappertjes,.. over de pizza.
  9. Bestrooi met wat Provençaalse kruiden, gerookt paprikapoeder en gistvlokken
  10. Bak ongeveer 10minuten in een voorverwarmde oven op 180C.
OPMERKINGEN
  • een voordeel van zelf pizza maken is natuurlijk dat je weet wat erin zit en het (normaal) veel gezonder is. Maar als je veganistisch wil eten je huisgenoten niet is dit ook een heel makkelijk gerecht.Iedereen doet erop wat ie wil. 



2 opmerkingen:

  1. mmmmmm.....mjam mjam; kappertjes, artisjok....ik krijg meteen zin in pizza! Echt, er is geen enkele reden om dit niet lekker te vinden!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...