donderdag 14 april 2016

Zomerse pastasalade in april

Er waren potten zongedroogde tomaten, olijven, kappertjes open en in mijn groentepakket zat bizar genoeg een bakje rucola en een komkommer. Dus met heerlijke zelfgemaakte tofarella toverde ik deze heerlijke salade op tafel.
Omdat echte zomerse groenten nu natuurlijk niet in het seizoen zijn heb ik gebruik gemaakt van zomerse dingen uit potjes. Als je wat zoekt zijn ze allemaal rotzooivrij te vinden. En de lege potjes? Die kun je goed uitwassen en gebruiken om allerlei dingen in te maken (courgette in het zuur, appelmoes, heerlijke sweetchilisaus,...)

Voor 2 porties
  • 125gr volkoren pasta 
  • 60gr zwarte linzen
  • 1 portie zelfgemaakt tofarella 
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve komkommer
  • Ongeveer 70gr rucola
  • tiental zwarte olijfjes
  • 2 koffielepeltjes kappertjes
  • een paar stukken gegrilde paprika's op olie
  • een paar zongedroogde tomaatjes
  1. kook de pasta gaar. Giet af maar vang het kookvocht op. 
  2. Kook de linzen gaar in het kookvocht van de pasta (spaart water en energie). Giet ook af (als je nog soep gaat maken kan je het kookvocht opnieuw opvangen)
  3. Snipper de ui en de knoflook
  4. Snij de komkommer in dunne schijfjes. Was de rucolaen zwier droog (old fashioned in een handdoek)
  5. Snij de olijfjes in 4. Snij de gegrilde paprika en tomaatjes in reepjes.
  6. Meng alles in een grote kom. Indien het te droog is kan je nog een scheutje olijfolie toevoegen
OPMERKINGEN
  • Je kan je natuurlijk uitleven met verse groenten die je in huis hebt.
  • Als je gegrilde paprika, tomaatjes en tofarella gebruikt is de salade normaal niet te droog hoor.
  • Leef je ook uit met wat nog in de voorraad kast zit.    
  • Nu ik hierboven courgette in het zuur vermeld bedenk ik me ineens dat die er ook wel lekker in geweest zou zijn. Spijtig genoeg is de salade ondertussen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...