dinsdag 5 april 2016

Bonenspread

Een spread is altijd leuk: op brood, als dip voor rauwe groenten of gewoon bij op je bord. Bonenspread is enorm veelzijdig wat eerlijk is eerlijk: witte bonen hebben nu niet echt een super uitgesproken smaak. Dus experimenteren dan maar. Ideaal om de koelkast eens leeg te maken.
Op de foto zie je ook soepstengels. Ik ben aan het experimenteren om veganistisch bladerdeeg te maken maar dat recept staat nog niet 100% op punt.

Voor 1 potje bonenspread (zoveel als op de foto)


  • 20gr zongedroogde tomaatjes (zonder olie) 
  • 20gr gedroogde gemengde champignons 
  • ongeveer 50gr gekookte witte bonen 
  • 1 lepel kappertjes + extra om te garneren 
  • 2 lepels olijfolie 
  • Peper en zout 
  • Gistvlokken naar smaak 
  • Kruiden naar keuze (hier gerookt paprikapoeder, gedroogde basilicum, oregano en tijm)
  1. Week de champignons en tomaatjes 20 minuten in lauw water (dat mag in het zelfde bakje)
  2. Giet af, vang het vocht op en laat goed uitlekken.
  3. Doe samen met de olijfolie, bonen, kappertjes, gistvlokken en kruiden in een hakmolen. Draai tot een massa met nog een beetje stukjes in. Als het te droog is kan je voorzichtig een lepel van het weekvocht bijvoegen. 
  4. Proef en kruid eventueel bij of voeg wat gistvlokken toe
  5. Garneer met kappertjes
OPMERKINGEN
  • Je kan ook bijvoorbeeld olijfjes of gegrilde paprika toevoegen
  • Experimenteer wat met kruiden die jij lekker vindt.
  • Ik gebruikte hier een restje gekookte bonen


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...