donderdag 7 april 2016

Veganistisch stoofpotje

Stoofpotjes zijn toch geweldig.Je gooit van alles bij elkaar, kruidt er op los en je hebt een smakelijke maaltijd met minimale afwas. Een stoofpotje is ook ideaal om je groentelade eens leeg te maken. Zowat alle restjes kunnen er wel in.  

Vroeger deed ik er meestal kip in maar nu gewoon peulvruchten. In dit recept spliterwten maar linzen of bonen kan net zo goed.Linzen hoef je niet apart voor te koken en kan je gewoon samen met de aardappels toe voegen.

Voor 4 porties


  • 400gr aardappels 
  • 250gr aardpeer 
  • 250gr spruitjes 
  • Halve koolrabi 
  • 6 bladen van een Chinese kool 
  • 2 uien 
  • 2 teentjes knoflook 
  • 60gr spliterwten 
  • 2 laurierblaadjes 
  • 4 kruidnagels 
  • Peper en zout 
  • Paar takjes rozemarijn en tijm
  • olijfolie

  1.  Kook de spliterwten gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Vul aan met water of ander kookvocht tot 1 liter. Zet opzij
  2. Snipper de ui en de look
  3. Schil de aardappels en snij in blokjes. Maak de spruitjes proper en halveer (of snij grote spruitjes in 4). Was de aardpeer goed en snij in blokjes. Snij ook de koolrabi in blokjes en de kool in reepjes.
  4. Verhit olijfolie in een grote pot en fruit de ui en de knoflook.
  5. Voeg de aardpeer, spruitjes en koolrabi toe en bak eventjes mee. Voeg de aardappels, kool, water en kruiden toe. 
  6. Laat onder deksel 20minuten op een zacht vuurtje pruttelen
  7. Voeg de spliterwten toe en laat nog 5 minuten pruttelen zonder deksel. 
  8. Proef eens en kruid eventueel nog wat bij
  9. Is het stoofpotje te nat? Bindt dan met arrowroot of een ander bindmiddel.  
  10. Serveer eventueel met mosterd en wat gistvlokken 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...