zaterdag 9 april 2016

Spruitjestaart

Aangezien ik meedoe met de veganchallenge en zin had in quiche heb ik wat zitten experimenteren, altijd leuk. De inspiratie kwam naar boven toen ik in de koelkast keek en nog een restje kikkererwten vond. Zelfs mr. kieskeurig vond het lekker (al wist hij natuurlijk niet dat er kikkererwten in zaten).
Weeral een recept met veel werk aan maar echt de moeite waard

Voor 3 grote porties


Bodem:
  • 200gr speltmeel 
  • 50gr havermout 
  • 1 lepeltje bakpoeder 
  • Snuf zout 
  • 150ml water 
  • 2 lepels rijstolie + extra
  1.  Zeef het meel. Meng met de havermout, het zout en het bakpoeder.
  2. Roer er het water en de rijstolie door en roer tot een mooi deeg. 
  3. Vet een ovenschaal in met wat rijstolie en verdeel er het deeg over (platrollen mag maar hoeft niet)
Roomsaus:
  • 110gr gekookte kikkererwten 
  • 30gr walnoten 
  • 100ml notenmelk 
  • 2 lepeltjes gistvlokken 
  • Peper en zout
  1. Doe alles in een blender of hakmolen en mix tot een homogene massa. Kruid naar smaak en zet even opzij
Vulling:
  •  500gr spruitjes 
  • 1 appel 
  • 1 teentje look
  • 1 grote ui
  • 30gr gedroogde linzen 
  • Tijm
  • 1 lepel rijstolie
  1.  Kook de linzen gaar, giet af en zet opzij (vang het kookvocht op)
  2. Snipper de look en de ui.
  3. verwijder het steeltje van de spruitjes en halveer ze of snijd hele grote spruitjes in 4
  4. Snij de appel in kleine blokjes
  5. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de look. Voeg de spruitjes en appel toe en bak een 8tal minuten mee. Voeg een beetje kookvocht van de linzen toe als het te droog wordt.
  6. Kruid met peper, zout en tijm en roer er de linzen onder.

Afwerking
  1. Zet de oven op 180C
  2. Verdeel de spruitjes over de deegbodem
  3. Smeer de saus over de spruitjes.
  4. Zet ongeveer 30minuten in de oven.
  5. Klaar

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...