vrijdag 17 januari 2014

Veganistisch stoofpotje

Weeral een nieuw product uitgeprobeerd: kapucijners. Ik had het nog nooit gegeten maar besloot het eens te maken. Voor dit recept heb je wel wat tijd nodig maar ondertussen kan je allerlei andere dingen doen.
Het is een eenpansgerecht dus je hebt wel weinig afwas;-)
Dit gerecht is veganistisch, suikervrij, e-nummervrij en goedkoop. Het lijkt misschien weinig maar er moeten echt geen aardappelen, vlees,rijst,... bij. Het vult goed


Voor 2 personen
  • 130gr gedroogde kapucijners
  • 2 wortelen
  • 2 rapen 
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • selderijzout, kaneel, koriander
  • olijfolie
  1. Week de kapucijners in voldoende water.Volgens de verpakking bij mij minstens 8 uur maar ik denk dat ze bijna 20 uur stonden.
  2. Giet ze nadien af en laat uitlekken in een vergiet
  3. Snipper de ui en de knoflook.
  4. Verwarm de olie in een pot en fruit de ui en de look
  5. Voeg de kapucijners en de kruiden naar smaak toe (ongeveer 1 koffielepel kaneel en koriander en een grote snuf zout)
  6. Voeg 350ml water toe.Zet een deksel erop en breng aan de kook. Laat 30minuten zachtjes pruttelen
  7. Schil ondertussen de wortelen en de rapen en snij in blokjes. 
  8. Voeg de groenten na de 30 minuten toe en laat nog eens 20 a 30 minuten pruttelen, tot alles gaar is.
  9. Klaar serveer eventueel met sambal of mosterd.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...