donderdag 9 januari 2014

Quinoa met mangosaus en vleesblokjes

Volgens de groenten en fruit kalender van velt is het nu het moment om mango te eten omdat ze nu minder kilometers moeten afleggen.  Appelen en peren moeten natuurlijk nog veel minder kilometers afleggen (tenzij ze uit Nieuw-Zeeland komen wat je hier al wel eens ziet). Maar af en toe moet het toch wel kunnen. Bijvoorbeeld om dit leuke receptje te maken.
Dit is een super lekker gerecht en heel snel klaar. En het is niets alledaags. Ik heb het hier gemaakt met varkensvlees maar dat kan je vervangen door kip, rund, of vegetarische alternatieven. Je kan quinoa ook vervangen door rijst, bulgur, boekweit,...
Voor de saus heb je een kwart mango nodig. Ik serveerde nog een kwart gewoon rauw bij het eten en de rest gaat ik stukjes mee naar het werk morgen. Njamnjam.



Voor 2 porties
Voor de quinoa
  • 80gr quinoa + 210mlwater (of kijk op jouw verpakking)
  • zout
Voor de vleesblokjes
  • 250gr varkensstoofvlees (of ander varkensvlees dat je zelf in blokjes snijdt)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • peper en zout
  •  koriander
  • kokosolie (of andere olie of boter)
 Voor de saus
  • 1 teentje look
  • 1/4 mango
  • 1 rood pepertje
  • 20gr santen
  • 50 ml water
  1.  Begin met de saus. Doe hiervoor alles in de blender en blenden maar. Of beter nog, in de keukenmachine. Ik moest een beetje water toevoegen omdat het te droog was. en dan was de saus heel lopend.(de saus is dus koud)
  2. Voor de quinoa: Zet het water met een snufje zout op het vuur.Als het kookt de quinoa toevoegen en 10minuten laten koken (tot het vocht weg is) of kijk op jouw verpakking.
  3. Snij de ui en de paprika in stukjes. Verwarm de olie en bak de ui, paprika en vlees.Kruid met peper, zout en eventueel een beetje koriander. 
  4. Serveer alles samen
Wat doen jullie zoal met Mango?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...