dinsdag 21 januari 2014

Geroosterde groentjes

Veel wortelen en enkele rapen in huis en geen zin om soep te ;aken. Wat gaan we er dan mee doen? Roosteren natuurlijk. Dit is een heerlijk, eenvoudig, gezond en goedkoop bijgerecht. Er wijn weeral tal van varia mogelijkheden. Pastinaak of pompoen passen hier ook super in. Of rode biet,maar dan niet de voorgekookte natuurlijk. Je kan er eventueel ook kleine stukjes aardappel tussen doen.


Voor 2 personen (als bijgerecht)
  • 1 grote raap
  • 2 wortels
  • 1 lepel olijfolie
  • 1 lepel gedroogde tijm 
  1. Verwarm de oven voor 200C
  2. Schil de wortelen de raap en snij in blokjes 
  3. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat
  4. Doe er de olie en de tijm over.
  5. Roer goed en verspreid de groenten over de bakplaat
  6. Zet 20 minuten in het midden van de oven en roer tussendoor een aantal keer.
  7. Serveer eventueel met honing-mosterddressing of mosterd of sambal als je het graag wat pittiger hebt


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...