vrijdag 10 januari 2014

winterse stampot

Vriendje is vanavond weg en dus maak ik lekker iets voor mezelf. Deze stampot is supergezond en vegetarisch. Je kan de lookboter ook weglaten of vervangen door een klein beetje olie of sojaroom voor een veganistische variant. 
Dit is ideaal om restjes groenten of overschotjes van gekookte aardappelen op te werken.
Ik had nog een halve wortel er door gedaan maar dat was omdat die nog over was van mijn groentendoosje



Voor 1 persoon
  •  1 aardappel
  • een schijf knolselder van ongeveer 2cm
  • 1 stronkje witloof
  • 1 lepel kruidenboter (of gewone boter)
  • kruiden naar smaak
  1. Schil de aardappel en de knolselder en snij in blokjes (hoe kleiner de blokjes hoe minder lang ze moeten koken)
  2. Doe in een pan met water met een deksel en zet op het vuur (Gooi de knolselder direct in het water bij het snijden want anders verkleurt hij.)
  3. Laat koken tot alles gaar is.
  4. Giet af. doe de kruidenboter er bij en stamp tot een mooie puree. 
  5. Snij het witlof in reepjes en meng door de stamppot. 
  6. Kruid af (vb peper, nootmuskaat, zout,...)
  7.  Smullen maar 
Wat eet jij als je enkel voor jezelf hoeft te koken?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...