woensdag 8 januari 2014

Gebakken rijst met wintergroentjes

Normaal gingen we vandaag spinazie met kerrie eten maar na de wortelsoep met kerrie was dat misschien iets je teveel van het goede. En ik had nog knolselder liggen. Dus veranderde ik nog van gedacht. Dan maar snel iets anders gemaakt. En het was lekker. En door de kruiden lekker verrassend. Heb je deze kruiden niet in huis? Probeer dan zelf maar iets leuks. De paprika heb ik altijd in de diepvries zitten want nu zijn die niet echt in het seizoen.



Voor 3 porties (het was wat teveel voor 2)
  • 3 wortelen
  • 1/3 knolselder
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 80gr zilvervliesrijst
  • 2 eieren
  • 1 groen pepertje(naar smaak)
  • 1 stengel citroengras, 
  • 2 kardemonpeulen, 
  •  lepeltje kurkuma en paprika
  • peper en zout
  • kokosolie (of andere)
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Pel de ui en snij fijn.Schil de wortels en snij in kleine blokjes
  3. Verwarm de olie in een wok en bak de wortel en ui zachtjes. Schil de knolselder en snij in kleine blokjes.Voeg direct toe aan de wok.
  4. Voeg de paprika, het citroengras de kurkuma en paprikapoeder toe.Laat bakken en roer regelmatig.
  5. Klop ondertussen het ei los met zout en peper.
  6. Giet de rijst af en voeg toe aan de wok. Bak ongeveer 3 minuten mee
  7. Voeg al al roerend het ei toe en blijf roeren tot het ei gebakken is.
  8. Haal van het vuur en serveer met sambal oelek.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...