vrijdag 24 januari 2014

Appel en kaki ontbijt

Onlangs had ik een grote kaki gekocht (ook wel bekend onder de naam Sharonfruit). Eigenlijk was ik van plan om  deze kakipudding te maken maar ik had geen banaan.Ondertussen moest die kaki wel stilaan op. Wat hebben we nog in huis? En zo werd dit ontbijtje geboren. Lekker gezond en snel klaar.

Voor 2 porties
  • 1 grote kaki
  • 1 kleine appel
  • 40gr havermout
  • zadenmix
  1. Was het fruit.
  2. Haal het klokhuis uit de appel (schillen hoeft niet) en snij in grote stukken. Doe in de keukenmachine 
  3. Snij het steeltje van de kaki.Snij in grote stukken en doe bij in de keukenmachine
  4. Hak tot er een papje ontstaat. 
  5. Meng er de havermout onder en zet een nachtje in de koelkast.
  6. Strooi er 's morgens iets lekkers op en je kan er weer tegen tot 's middags.
Opmerkingen
  • Wil je 's morgens nog een snel ontbijt? Vervang de havermout door suikervrije muesli. Klaar
  • Vervang de zaadjes ook eens door gehakte noten, caconibbs, rozijnen,...
  • Wil je het wat zoeter? Voeg enkele druppels stevia of eenlepeltje honing toe
  • Doe eventueel ook wat dadels bij in de keukenmachine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...