donderdag 1 september 2016

Zuiderse groenteschotel

De schoolvakantie zit er weeral op. Maar gelukkig wordt het dan nu normaal een mooie nazomer om nog na te genieten van de zon en de vakantie. Wat smaakt dan beter dan een zuiderse groenteschotel?
Dit gerecht kan je zowel warm als koud eten.Lekker als een salade met pasta, of op sneetje (oud) geroosterd brood, met couscous eronder,... oneindig veel mogelijkheden. Gelukkig is het ook een grote portie ;-)


Voor 4 porties
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 1 (of meer) paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 lepeltjes olijfolie
  • eventueel andere groenten
  • eventueel een paar lepels olijfjes
  • peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  1.  Snij de ui niet al te fijn. Snipper de knoflook
  2. Snij de courgette, tomaten en paprika in blokjes. 
  3. Snij als laatste de aubergine in blokjes
  4. Roer alle groentenin een grote ovenschotel. Strooi er wat kruiden en de olijfolie en eventueel wat olijfjes over. Roer nog eens goed.
  5. Zet ongeveer 30 minuten in een oven op180C. Roer halverwege eens goed.
OPMERKINGEN
  •  Ik gebruikte hier ook nog een restje wortel
  • gebruik nog andere smaakmakers,groenten, kruiden die jouw een zomers gevoel geven (of die op moeten)
  • Bestrooi bij het serveren met edelgistvlokken
  • De oven voorverwarmen hoeft niet

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...