donderdag 8 september 2016

BBB ofwel Bieten Bonen Burger

Soms is koken toch 10% inspiratie en 90% transpiratie. Nee hoor, 90% geluk. Ik gooi wat in de hakmolen (oke, de handmatige dus het is wel een beetje transpiratie) en het blijkt er redelijk boenk op te zijn. Bieten lust mijn vriend niet, gekookte witte bonen lagen nog in de koelkast, net zoals een overdosis courgette.
Terwijl mijn vriend een saaie hamburger zat te eten genoot ik van deze heerlijke burger die ook nog eens belachelijk veel groenten bevat.
De burgers zijn hier afgewerkt met volkoren broodjes (uit de winkel), courgette in het zuur en mijn favoriete saus: deze knoflooksaus.
En nu, naar de keuken ;-)

Voor 2 porties (4 burgers in totaal)
  • 150gr gekookte witte bonen
  • 150gr ongekookte rode biet
  • 50gr courgette
  • 50gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 30gr havermout
  • 1 lepel lijnzaad en 3 lepels water
  • een scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • Een paar druppels tabasco
  1. Meng het lijnzaad met het water en zet opzij
  2. Schil de rode bieten. pel de look.Snij de look,courgette,champignons en biet in blokjes
  3. Doe de groenten, de bonen en de havermout in de hakmolen. Hak fijn.
  4. Meng er het lijnzaad, een paar druppels tabasco en een beetje olijfolie bij. Kruid met peper en zout. 
  5. Roer alles met je handen door elkaar.
  6. Maak van dit mengsel 4 burgers met je handen. Druk goed aan. (of gebruik een ring met stamper).
  7. Zet de burgers een uurtje in de koelkast
  8. Verhit dan olie in een pan.Zet de pan op een half hoof vuur en bak de burgers ongeveer 5 minuten aan 1 kant.
  9. Draai voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten
  10. Serveer zoals je wil.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...