zondag 25 september 2016

Sinaasmangopapje

Met mango en sinaasappel in huis kan je wel een exotisch ontbijtje op tafel toveren. En sinds ik granaatappelpitjes in de vriezer heb liggen wordt het supermakkelijk om gerechten een feestelijk tintje te geven.
Je moet 's avonds al beginnen aan dit ontbijtje maar dat duurt maar 1 minuut. En 's morgens is het grootse werk de mango snijden. Dus 10 minuten werk voor een heerlijke ontbijtpapje.


Voor 2 porties
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 mango
  • 60gr havermout
  • 1 lepel citroensap
  • 2 lepels geraspte kokos
  1. Zet de havermout 's avonds in wat water te weken
  2. Giet 's morgens af en laat uitlekken.
  3. Schil de sinaasappel en de mango.
  4. Doe alles in de blender en mix tot een egale massa
  5. Versier eventueel met wat vers fruit (hier granaatappelpitjes), geraspte kokos en banaanchips
OPMERKINGEN
  • ik pers nooit sinaasappelen, ten eerste omdat ik geen pers heb, maar vooral omdat je dan de vezels achterlaat in de schil. Dus ik blend en sinaasappel gewoon.
  • Je kan ook een paar stukjes mango achterhouden om daar je papje mee te versieren. Daar dacht ik zelf natuurlijk pas aan toen het al gemixt was. 

4 opmerkingen:

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...