zaterdag 13 februari 2016

Nasi goreng

Volgens de Gouden gids zijn er meer dan 870 Chinese restaurants in België. Geen gebrek aan Nasi goreng dus. Maar toch besloten we er een eigen rotzooivrijeversie van te maken. Na lange tijd nog een recept met vlees, want er lag nog een verloren biefstuk in de vriezer. Verder ook nog eieren want dat hoort toch wel bij nasi volgens de man in huis.
Indien je wil kan je de biefstuk ook weglaten voor een vegetarische versie en desnoods de eieren ook. Gebruik dan bijvoorbeeld tofu.


Voor 3 grote porties
  • 3 eieren
  • 200gr bruine rijst 
  • 1 biefstuk
  • 1 ui
  • 1 pepertje
  • 2 teentjes knoflook
  • voldoende groenten naar keuze (doperwten, wortelen, paksoi, Chinese kool, prei, raap,....)
  • 3 lepels sojasaus
  • theelepeltje gerookt paprikapoeder
  • half theelepeltje komijn
  • half theelepeltje kurkuma
  • rijstolie 
  • peper en zout  
  1. Kook de rijst gaar. 
  2. Klop de eieren los en kruid met wat peper, zout en kurkuma. Verhit rijstolie in een pan en bak een mooie omelet van de eieren. Haal uit de pan, laat een beetje afkoelen en snij in reepjes
  3. Snipper de ui, de look en het pepertje. Snij de groenten in blokjes
  4. Snij de biefstuk in fijne reepjes. Verhit opnieuw olie in de pan en bak de reepjes tot ze helemaal bruin zijn aan de buitenkant. Haal uit de pan
  5. Verhit rijstolie in een grote pot en fruit de ui en de look. Voeg dan de pepertjes toe. Voeg dan de groenten en kruiden toe. Bak alles goed.
  6. Doe nu de rijst, eierreepjes en biefstuk er samen met de kruiden en sojasaus bij. Bak al roerend een minuut of 3.
  7. Serveer. Zet eventueel nog wat sojasaus of sambal op tafel
Van welk gerecht wil jij graag een rotzooivrije-versie maken? 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...