woensdag 30 december 2015

Boerenkool met kapucijners

Kan het eigenlijk Hollandser? Boerenkool en kapucijners zijn dingen die ik in Nederland heb leren kennen. Maar klassieke Hollandse pot kan ook lekker en gezond zijn.
De kapucijners hebben wat week- en kooktijd nodig maar voor de rest is het en snel gerechtje.

Voor 2 porties
  • 250gr aardappels
  • 50gr gedroogde kapucijners
  • 300gr boerenkool
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • peper en zout 
  1. Week de kapucijners een nacht in water
  2. Kook de kapucijners gaar en giet af maar vang het vocht op
  3. Schil de aardappelen en kook in het kookvocht van de kapucijners 
  4. Snipper de ui en de look. Snij de wortel in kleine blokjes. Rits de boerenkoolbladeren van de nerf en snij fijn
  5. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de look. Voeg de wortelen toe en bak een paar minuten mee. Voeg dan de boerenkool toe en bak ook mee. Voeg een beetje vocht en de kapucijners toe en laat een 10tal minuutjes sudderen.
  6. Kruid met peper en zout, meng er de aardappels onder en smakelijk.
OPMERKINGEN
  • Je kan natuurlijk ook vers water gebruiken om de aardappelen te bakken maar omdat dit heet water is spaar je door hergebruik niet alleen water maar ook gas.
  •  De nerven en stelen van boerenkool moet je niet weggooien. Bewaar ze gewoon om in de soep te doen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...