zaterdag 26 december 2015

Bosvruchtensorbet

Een supermakkelijk dessert dat toch speciaal is. Hier heb ik het maar eenvoudig gepresenteerd maar je zou die heel mooi kunnen maken met verse fruit, muntblaadjes, noten,... Een ijslepel om mooie bolletjes te maken zou ook aal heel wat zijn. Dat hebben wij nog niet in huis ;-)

Zelf heb ik altijd wel rood fruit in de vriezer liggen en de andere ingrediënten heb ik ook steeds in huis. Omdat het in iets meer dan een half uurtje klaar is om op te eten (nog geen 5 minuten werk en een half uur wachten) is het ook een makkelijk dessert als je nog iets zoet wil of bezoek hebt.
De alcohol in dit dessert is wel nodig. Dit zorgt er namelijk voor dat je het gewoon in de vriezer kan zetten zonder dat het helemaal kristalliseert. Je kan wel kiezen welke drank je gebruikt ;-)

Voor 4 porties
  • 2 lepels sterke drank (jenever, creme de cassis, bessenjenever,..)
  • 1 lepel vanille-extra op basis van vodka
  • 300gr gemengd rood fruit uit de vriezer
  • 1 lepel citroensap
  1. Doe alles in de hakmolen of blender
  2. Mix tot een bijna glad geheel
  3. Doe in een bakje voor de diepvries en zet minimaal een half uur in de vriezer
OPMERKINGEN
  • Je kan als sterke drank misschien ook citroenjenever gebruiken en het citroensap dan weglaten
  • Of je gerecht suikervrij of e-nummervrij is hangt af van de drank. Crème de cassis bevat volgens mij suiker. Bessenjenever misschien ook.Spijtig genoeg moeten ingrediënten van sterke drank niet vermeld worden op de verpakking.
  • Alcohol valt niet onder gezonde voedingsmiddelen maar af en toe moet het wel kunnen vind ik.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...