dinsdag 22 december 2015

Rode bietensoep

Met een huisgenoot die geen rode bieten wil eten en een groentepakket waar dat regelmatig inzit is het steeds een uitdaging om ze op te werken. Gelukkig smaakt soep altijd.
In deze soep heb ik ook wat restjes en wat groenten uit de diepvries verwerkt. Is alles weer wat opgeruimd en heb ik lekker eten in de plaats. Met wat brood of roggecrackers erbij heb je een volledige maaltijd. En het leuke is dat je de soep zowel warm als koud kan eten

Voor ongeveer 5 porties
  • 2 rode bieten
  • 1 gele biet
  • stengels groene selder
  • groen van 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • takje peterselie
  • 100gr tomatenpuree
  • 2 lepels mierikswortelcrème
  • peper en zout
  • olijfolie
  1. Schil de bieten en snij in blokjes. Kook bijna gaar in voldoende water.Giet af en vang het kookvocht op
  2. Snipper de ui en de look. Snij de selder en prei fijn.
  3. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de look. Voeg nadien de selder en prei toe. 
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee.
  5. Voeg de bieten en peterselie toe. 
  6. Vul het kookwater van de bieten eventueel aan tot je op een 0,5liter zit. Giet bij in de pot. Kruid met peper en zout
  7. Laat ongeveer 15 minuten koken. Haal van het vuur en mix fijn. Meng er dan de mierikswortelcrème door.
  8. Eet warm of koud
OPMERKINGEN
  • Als je geen rauwe bieten hebt kan je ook voorgekookte gebruiken. Laat dan stap 1 weg en gebruik gewoon een halve liter water.
  • Zoals gezegd zowel warm als koud lekker. 
  • Als ik het wit van prei gebruik voor een gerecht maar niet het groene snij ik het groene fijn en vries het in. Altijd handig voor in soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...