vrijdag 18 december 2015

Stoofvlees met rode kool

Eigenlijk is dit en Hollands gerecht waar men over hachee met rode kool spreekt en dat meneer rotzooivrij wou eten toen hij een rode kool ontdekte in ons groentepakket. Gelukkig hadden we nog biologisch rundvlees in de vriezer zitten.

Maar omdat wij Vlamingen fier zijn op ons stoofvlees heb ik het opmijn eigen manier gemaakt met rode kool erbij. En het was heel lekker.


Voor 3 porties
  • 500gr stoofvlees
  • 2 uien
  • 3 lepels olie
  • 2 lepels speltmeel
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 40gr rozijnen
  • 1 lepel appelstroop (zonder toegevoegde suiker)
  • 1 lepel azijn
  • 6 peperbolletjes
  • 1/2 rode kool
  • 1 appel
  • 1 kaneelstok
  • olie
  • peper en zout
  • 200ml water
  • 600graardappels
  1. Snipper de uien  
  2. Verhit olie in een grote pot en fruit de ui. Voeg de bloem toe en roer.
  3. Voeg het stoofvlees toe en bak rondomrond bruin. 
  4. Zet het vuur een beetje zachter en voeg kruidnagels, laurier, tijm, rozijnen, peperbolletjes, azijn en appelstroop toe. Voeg water tot tot alles onder staat. 
  5. Laat op een zacht vuurtje ongeveer 2 uur pruttelen. Proef en kruid eventueel bij
Voor de rest
  • Schil de aardappels en kook gaar. 
  • Snij de rode kool en de appel heel fijn.
  • Verhit olie in een pot en voeg de rode kool en de appel toe. Bak eventjes 
  • Voeg het water en de kaneelstok toe en laatop een zacht uurtje ongeveer een half uur pruttelen.
  • Serveer alles samen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...