woensdag 2 december 2015

Pompoenchili

Pompoen associëren we misschien niet direct met chili sin carne maar uiteindelijk zijn pompoenen ook afkomstig uit Midden en Zuid-Amerika. Er lag een lekkere Limburgse pompoen in huis waarmee een chili werd gemaakt. Lekker.
Verse jalapeno had ik nog nooit gebruikt maar ik zag ze toevallig liggen in de winkel en ik vond het een leuke aanvulling.

Voor 4 porties

  • 400gr pompoen
  • 60gr rode quinoa
  • 1,5 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gember van ongeveer 2cm
  • komijn 
  • chilivlokken of gedroogde peper of verse peper
  • 500gr tomatenblokjes
  • 130 witte en kidneybonen gedroogd gewicht (iets meer kidney dan witte bonen)
  • potje mais van 230gr
  • peper en zout
  • verse koriander
  • eventueel 1 jalapeno 
  • rijstolie
  1. Week de bonen minstens 12 uur en kook gaar. Giet af en vang het kookvocht op
  2. Snipper de ui en knoflook, snij de gember fijn.
  3. Snij de pompoen in blokjes.
  4. Verhit olie in een grote pot en fruit de ui en de look. Voeg chilivlokken, gember en een theelepel komijn toe. Bak mee
  5. Voeg de pompoen, gekookte bonen, tomatenblokjes en quinoa toe.  Voeg ongeveer 300water toe ( kookvocht van de bonen). Laat 20 minuten onder een deksel sudderen maar roer een paar keer.
  6. Giet de mais af, snij de koriander fijn en en jalapeno in ringen.
  7. Doe de mais bij de chili en laat 5 minuten mee pruttelen. Proef en kruid af.
  8. Haal van het vuur en roer er dan een deel van de koriander door. 
  9. Garneer op een bord met korianderblaadjes en jalapenoringen.
OPMERKINGEN
  • mais koop ik liefst biologisch in glazen bokalen. In grote supermarkten makkelijk te vinden.
  • paprika, courgette, verse tomaten,... zouden hier ook lekker bij zijn maar ze zijn nu niet in het seizoen. Pompoen nog wel dus gebruik ik dat. 
  • Ook lekker met zelfgemaakte tortilla's

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...