zaterdag 12 december 2015

Zoete pompoenmoes met kokos

Pompoen is niet alleen heerlijk in cake, hartige gerechten en desserts, het is ook geweldig om in je ontbijt te verwerken. Handig als je weer een halve pompoen hebt liggen en er eens iets anders mee wil doen.
Dit ontbijt kan je zowel warm als koud eten. Je kan het voor een paar dagen maken met steeds een andere afwerking.

Voor 3 porties
  • 1 kweepeer
  • 1kleine appel
  • 150gr pompoen
  • 60gr dadels
  • 40gr geraspte kokos
  • 1 lepel speculaaskruiden
  • 300ml water
  1. Was de kweepeer, pompoen en appel en snij in kleine stukjes. Snij ook de dadels in stukken
  2. Doe alles in een kookpot. Zet met deksel op de pot op een zacht vuurtje 
  3. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen tot alles zacht is. Plet een beetje met een vork.
  4. Klaar.
Je kan dit afwerken met een combinatie van:
  • chiazaad, zonnebloempitten, andere zaden of pitjes
  • teff
  • kokoschips
  • havermout (geweekt in water)
  • Muesli
  • noten
  • ....
Op de foto is het 1 portie met 2 lepels chiazaad en een beetje kokoschips

OPMERKING:
  • geen kweepeer? Vervang deze dan door een tweede appel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...