zondag 8 november 2015

Speculaaspudding

Vriendje had speculaas gekocht en stiekem had ik daar wel zin in. Maar ik had ookzin in lekkere pap. De oplossing? Speculaaspap maken natuurlijk.
Als basis voor rotzooivrije pudding gebruik ik plantaardige melk en arrowroot. Persoonlijk vind ik sojamelk beter hiervoor dan zelfgemaakte noten-of havermelk. En voor de rest speel ik graag met ingrediënten.

Voor 3 porties
  • 500ml sojamelk
  • 3 lepels arrowroot
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel speculaaskruiden
  • scheutje vanille-extract 
  • 2 handen rozijnen
  • 2 lepels oerzoet
  1. Doe alles behalve de arrowrot en een paar lepels melk in een kookpot. Zet op een zacht vuurtje en roer regelmatig
  2. Meng de arrowroot met de melk die je apart gehouden hebt tot een mooi papje, zonder klonters.
  3. Als de melk in de pot kookt roer je dit papje erdoor. Blijf minstens een minuut doorroeren.
  4. Zet het vuur uit en verdeel de pudding over schaaltjes
  5. Eet warm of koud
OPMERKINGEN
  • Je kan zoet naar keuze (ahhornsiroop, agave, stevia, ...) gebruiken of weglaten naar smaak.
  • De rozijnen zijn optioneel maar ik vind dat altijd wel lekker
  • Heb je graag dikke pudding neem dan 3 lepels arrowroot, heb je liever wat dunnere vla dan neem je wat minder.
  • Belangrijk: de pudding dikt nog verder bij het afkoelen. Overdrijf dus niet met arrowroot.
  • Heb je toevallig rotzooivrije speculaas in huis? Dan kan je die verbrokkelen door de pudding als je die van het vuur haalt

2 opmerkingen:

  1. Speculaaspudding? Dat weet ik niet hoor...wie weet ga ik het toch een keer proberen.

    Dit weekend kreeg ik je pakje The frugal Cook. Heel blij mee. Je ziet 'm een dezer dagen wel op mijn blog voorbij komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...