vrijdag 20 november 2015

Sinterklaasgranola

Sinterklaas: dat is speculaas, marsepein,chocolade en als gezond tegengewicht mandarijntjes. Dat was mijn uitgangspunt voor deze granola.
Chocolade en mandarijntjes zitten er niet is maar het is superlekker om door deze granola nog cacao nibs te mengen. Die bak ik niet mee. Ik roer ze gewoon in mijn ontbijtkom door de granola, of ik laat ze al eens weg.
Voor een echt Sintgevoel kan je er een mandarijntje bij eten.
Zelf vind ik deze granola het lekkerst met amandelmelk maar andere plantaardige melk gaat ook. Zo uit het vuistje is hij ook super lekker ;-)



Voor een dikke 200gr
  • 150gr havermout
  • 50gr grof gehakte amandelen
  • 4 lepels (kokos)olie
  • 3 lepels ahornsiroop
  • 2 lepels speculaaskruiden
  • 1 lepel kaneel
  1. Verhit een pan en smelt er de kokosolie in. Zet op een laaf vuurtje en roer er de ahornsiroop en kruiden onder.
  2. Doe de havermout en amandelen in de pan
  3. Laat een kwartiertje bakken onder regelmatig roeren. 
  4. Normaal is de havermout nu lekker krokant, anders nog even doorbakken.
  5. Bewaar in een afgesloten pot en geniet iedere ochtend opnieuw ;-)
Ook nu ik terug een oven heb maak ik granola liever in de pan. Het gaat sneller, is volgens mij ecologischer en de kans op aanbranden is kleiner omdat je er bijstaat.

1 opmerking:

  1. Hmmm klinkt hemels! Begin de Westerse keuken toch een beetje te missen ^^

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...