donderdag 12 november 2015

Pompoen-bonenburger

Vorige week plaatste ik hier een recept voor een supersnelle pompoenburger. Vandaag is het een klein beetje meer werk maar heb je wel een stevigere burger omdat er ook bruine bonen in zitten.
Deze burgers heb ik gemaakt in de oven. In de pan zal ook wel lukken maar dan moet je voorzichtig zijn bij het omdraaien. Hier aten we ze met met pasta en spinazie met postelein maar je kan ze ook bij allerlei andere dingen eten.

Voor 2 porties
  • olijfolie
  • 300gr flespompoen (butternut)
  • 125gr gekookte bruine bonen
  • 1 teentje look
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  1. Verwarm de oven voor op 200C
  2. Snij de pompoen in stukjes (schillen hoeft niet) en doe in een ovenschaal.  Kruid met wat peper en zout, besprenkel met een beetje olijfolie. Zet ongeveer een half uurtje in de oven,tot de pompoen goed zacht is.
  3. Snipper de look. Doe samen met de gekookte bruine bonen, een scheutje olijfolie, een beetje paprikapoeder en de pompoen in de hakmolen en draai tot een egale massa.
  4. Vorm burgers van het mengsel. 
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de burgers op. Bak ongeveer 10 minuten aan beide kanten in de oven (al is dat heel afhankelijk van je oven en de dikte van de burgers)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...