woensdag 18 november 2015

Mediteraanse boerenkoolstampot

Boerenkool blijft voorlopig nog een uitdaging omdat ik het nog zo weinig gemaakt heb. De Nederlander in huis wou boerenkoolstampot maar ik wou iets specialere. Omdat spinazie ook goed werkt in combinatie met Mediteraanse smaken ging ik het hier ook eens proberen en het werkt wonderwel
Omdat er nog een half pepertje in de koelkast lag deed ik dit er ook maar bij. Als je niet van pittig houdt kan je dat natuurlijk ook weglaten.

Voor 3 porties
  • 250gr geschilde aardappelen
  • 30gr groene linzen
  • 400gr boerenkool
  • 1 ui
  • 1teentje knoflook
  • half geel pepertje
  • olijfolie
  • 1 lepel Provençaalse kruiden
  • komijn
  • 2 lepels fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • 1 lepel courgette in het zuur
  • peper en zout
  • half lepeltje gerookt paprikapoeder
  1. Snij de aardappels in blokjes en kook gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Kook de linzen hierin gaar. Giet af en vang het kookvocht opnieuw op.
  2. Snipper de ui, look en het pepertje.Was de boerenkool, verwijder eventueel de harde nerven en snij in reepjes.
  3. Verhit olijfolie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en het pepertje. Voeg de komijn en Provençaalse kruiden toe. 
  4. Voeg de boerenkool toe en een beetje kookvocht. Voeg de tomaatjes, courgette en gerookt paprikapoeder toe. Laat onder deksel even staan tot de boerenkool wat geslonken is.
  5. Voeg de aardappels en linzen toe (tenzij ze nog goed heet zijn). Roer goed door elkaar
  6. Haal van het vuur en probeer te pureren met een pureestamper.
  7. Serveer met gistvlokken.
OPMERKINGEN
  • Dit is een ideaal gerecht om de koelkast eens leeg te maken. Restjes olijven, kappertjes, pesto,.. Voeg maar toe. Ook stukjes paprika, courgette, aubergine, wortel,... Laat je gaan.
  • Dit is ook een makkelijk gerecht als je de mogelijkheid hebt om je lunch op te warmen. 
  • Wij zijn geen echte aardappeleters. Dus als je dit wat weinig vindt voeg je gewoon meer toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...