vrijdag 9 oktober 2015

Zoete rode bieten spread

Vriendje houdt niet van bieten dus als die in het groentenpakket zitten probeer ik die te verwerken ineen doordeweekse lunch. Bijvoorbeeld in deze lekkere rode bietenspread. Zo lekker dat hij opeens op was voor ik er een foto van genomen had. Maar hij zag er gewoon nogal bietachtig uit ;-)

Voor een groot potje (ongeveer 8 boterhammen)
  • 50gr rozijnen
  • 20gr geroosterd sesamzaad
  • 200gr rauwe rode biet
  1. Wel de rozijnen een half uurtje in water.Giet af maar vang het water op.
  2. Schil de rode bieten en snij in blokken
  3. Doe de rozijnen, het sesamzaad en de bieten in de blender of hakmolen. Mix tot een egale massa. Voeg indien nodig wat van het welwater van de rozijnen toe.
  4. Smeer op de boterham en garneer eventueel met nog wat extra sesamzaadjes 

Vergeet ook niet del te nemen aan de give-away van: The Frugal cook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...