zaterdag 17 oktober 2015

Oosterse gierstpap

Afhankelijk van de portiegrootte is dit een heerlijk dessert of ontbijt. Of je kan natuurlijk een een dubbele portie maken en het zowel als dessert als ontbijt eten ;-)
Als ontbijt zou ik er wel nog fruit bij eten.

Voor 1 ontbijt en 2 kleine desserts
  • 50gr gierst of couscous
  • 200ml sojamelk
  • 5 dadels
  • 10 amandelen
  • 1 kaneelstok
  • scheutje vanille-extract
  1. Hak de amandelen grof en en snij de dadels in stukjes
  2. Breng de melk met kaneel, vanille-extract, dadels en amandelen aan de kook. Voeg dan de gierst toe en laat op een zacht vuurtje koken tot de gierst gaar is en het vocht opgenomen is.
  3. Serveer warm of koud.
OPMERKINGEN
  • kijk de verpakking van je gierst of couscous na voor het volume. Meestal is het 2 op 1 maar het kan al eens anders zijn, pas de hoeveelheid melk dan aan. 
  • Je kan ook andere plantaardige melk gebruiken maar ik had sojamelk openstaan.
  • Garneer de pap met geroosterde sesamzaadjes, rozijnen, kaneelpoeder, amandelen,... 
PS: Je kan nog altijd deelnemen aan de giveaway

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...