zondag 11 oktober 2015

Goulash

Goulash blijft lekker, zeker op herfstdagen geeft het nog een zomers gevoel. Het is ook een geweldig gercht om een voorraadje van aan te leggen in de vriezer want het smaakt altijd en kan gemakkelijk opgewarmd worden in een pot. Als je hier 2 dagen achter elkaar van eet wordt het de tweede dag eigenlijk alleen maar lekkerder.
Je kan in deze goulash ook nog andere groenten verwerken. Ook de hoeveelheden zijn hier maar een indicatie.Meer of minder van iets kan altijd.
Voor 6 porties
  • 500gr rundstoofvlees
  • 2 rode paprika's
  • 1 courgette
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 pikant rood chili pepertje
  • komijnzaad
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
  • 400gr gepelde tomaten
  • 700ml passata
  • olijfolie
  1. Snipper de ui en de knoflook.Snij het pepertje fijn (verwijder eventueel zaadlijsten)
  2. Snij de paprika's, wortels en courgette in blokjes
  3. Verhit wat olijfolie in een grote pot en fruit de ui, knoflook en pepertje een paar minuten.
  4. Voeg wat komijnzaad toe en bak ook enkele minuten mee
  5. Voeg het vlees toe en schroei dicht aan alle kanten
  6. Doe de courgette, paprika en wortels bij in de pot en bak even mee
  7. Voeg de gepelde tomaten en een lepeltje gerookt paprikapoeder, peper en zout toe en roer goed ondereen.
  8. Overgiet met de passata.
  9. Dek af en laat 20minuten zachtjes pruttelen
  10. Proef en kruid af. Test of de groenten en het vlees gaar zijn. Laat eventueel langer pruttelen.
  11. Serveer met rijst of aardappelen
OPMERKINGEN
  • Natuurlijk kan je ook altijd verse tomaten gebruiken maar daar is het nu al een beetje te laat voor. Biologische passata en gepelde tomaten zijn een goed alternatief.
  • gerookt paprikapoeder geeft echt een intense smaak aan dit gerecht. Heb je het niet kan je gewoon paprikapoeder gebruiken maar ik raad je toch aan gerookt paprikapoeder te kopen.Echt geweldig. Onder andere online te koop of bij oil & vinegar (daar heb ik het gekocht in een mooi blikje) 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...