woensdag 10 september 2014

Stoofpotje met rundsvlees

Hoewel het nog lekker zomerweer was dit weekend stond er toch al een iets winterachtig op het menu. Een lekker stoofpotje met biologisch en Limburgs rundsvlees. Dit is een makkelijk gerecht waarbij je weinig afwas hebt, je maar 1 pit moet gebruiken (en dus minder energie) en dat makkelijk opnieuw op te warmen is (zonder magnetron natuurlijk). Dit is ook handig om in te vriezen maar omdat het vlees al ingevroren geweest is doe ik dat liever niet.Dus aten we 2 dagen hetzelfde.


Voor 4 porties
  • 500gr rundstoofvlees
  • een halve courgette
  • 1 grote (rode) ui
  • 1 teentje look
  • 1 rood pepertje
  • 1 venkelknol
  • een stuk pompoen ter grote van de venkel
  • 3 grote aardappelen (of wat je zelf zou nemen voor 3 porties)
  • olie naar keuze
  • 1 kopje water
  • peper en zout
  1. Snipper de ui, knoflook en pepertje
  2. snij de venkel in schijfjes en halveer de grote stukken
  3. Snij de courgette, pompoen en geschilde aardappels in blokjes
  4. Verhitolie in een grote pot en fruit de ui, look en het pepertje
  5. Voeg het stoofvleestoe en schroei dicht aan alle kanten
  6. kruid ondertussen met peper en zout
  7. Voeg de pompoen,courgette, aardappel en water toe
  8.  Zet een deksel op de pot en breng aan de kook
  9. Laat dan op een zachter vuurtje pruttelen voor ongeveer 25 minuten
  10. Serveer 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...