zondag 14 september 2014

Vegan before 6: Wat at ik deze week

Deze week toch 2 de mist in gegaan. 1 keer bewust toen een cursiste mij zelfgebakken koekjes aanbood tijdens de pauze. De valkuil hier is ten eerste dat het in vele culturen onbeleefd is om te weigeren en ten tweede ik altijd benieuwd ben naar dingen die ik niet ken en ten derde is dit weer even een Nederlandse oefening voor de cursisten in kwestie als ik vraag wat erin zit en hoe ze het heeft gemaakt (en je kan toch moeilijke vragen naar iets dat je niet wil opeten). Vaak zeg ik dan dat ik geen honger heb maar neem ik het mee naar huis waar vriendje ervan mag eten. Dat lost rede 1 en 3. Maar nu was ik zelf mijn tussendoortje vergeten en zag het er wel lekker uit (en dat was het ook)
De tweede keer was toen vriendje gisterenmiddag een reepje kaas afsneed en het op mijn bord legde. Ik at het op zonder er bij na te denken.

Deze week had ik weinig inspiratie en heb ik veel oude recepten opnieuw gemaakt.Met hier en daar eventueel een kleine aanpassing al naargelang wat ik in huis had. 

Voor de rest ging het wel goed. Dit at ik:

Maandag
Muesli met havermelkkefir (experiment) en rood fruit
Amandelchocoladebrokken
Peersalade
een Zonnatura reep
stoofpotje met rundsvlees

Dinsdag
Muesli met havermelkkefir (experiment) en rood fruit
Amandelchocoladebrokken
Peersalade
Een handje studentenhaver
Koolcurry met kikkererwtenburger (vegan)
Een stukje zwarte chocolade

Woensdag
Groene smoothie met sla, komkommer, chinese kool en appel
Marokaanse koekjes (foei)
Rode biet met kefirricotta (experiment) en speltbrood
Een handje studentenhaver
Koolcurry met kikkererwtenburger (vegan)
Appelkaneelcake

Donderdag
Groene smoothie met sla, komkommer, chinese kool en appel
Appelkaneelcake
Rode biet met kefirricotta (experiment) en speltbrood
Een handje studentenhaver
Pasta met verse groenten (vegetarisch)
Appelkaneelcake 

Vrijdag
Nachthaver met peer en havermelkkefir
Appelkaneelcake
maaltijdsoep (diepvries)
Pasta met verse groenten (vegetarisch)
Rode wijn en naturel chips

Zaterdag
Laat opgestaan en ontbeten met koffie en Appelkaneelcake
speltbrood met een stukje oude kaas (foei) en een restje maaltijdsoep (diepvries) 
Fruitsalade
Couscoussalade met ansjovis 
Naturel chips

Zondag
Fruitsalade
speltbrood met slasla
Blackforest brownie
Zalm met venkel in papillot (met boekweit ipv pasta)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...