dinsdag 9 september 2014

Amandelchocoladebrokken

Ik was van zaterdag van plan om rauwe chocolade koekjes te fabriceren maar mijn experiment mislukte. Alhoewel, mislukte is niet echt het juiste woord, het liep anders dan gepland ;-)  In plats van chocoladekoekjes kreeg ik amandelchocoladebrokken die super lekker zijn.


Voor een 15tal 'brokken'
  • 125gr amandelen
  • 20gr rauwe cacaopoeder
  • 1 lepel ahornsiroop
  • 50gr kokosolie
  • 15gr cacaoboter
  1. Smelt de kokosolie opeen laag vuurtje.
  2. Haal van het vuur en doe er de cacaoboter bij en laat die smelten in de warme kokosolie
  3. Hak de amandelen fijn in de hakmachine (er mogen wel nog een beetje stukjes zijn)
  4. Meng alle ingrediënten en zet 5 minuten in de koelkast
  5. Vorm met behulp van 2 lepels hoopjes. Zet terug in de koelkast om hart te laten worden
  6. Geniet ervan en bewaar de rest in de koelkast
OPMERKING
  • Probeer ook eens andere noten, rozijnen,zaadjes,...
  • In plaats van hoopjes te maken kan je ook het mengsel in een bakgieten,hard laten worden in de koelkast en dan breken
  • Geen cacaoboter in huis? Geen probleem,gebruik dan enkel kokosolie

1 opmerking:

  1. Klinkt een beetje als pindarotsjes, lekkerrrrr!
    groet

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...