donderdag 18 september 2014

hartige courgette en sesamzaadmuffns

Na de zoete courgette chocoladecakejes was het nu tijd voor hartige courgettemuffins met sesamzaad. Nummer 818 uit project1001



Voor 10muffins
  • 3 lepels olijfolie
  • 230gr courgette
  • 180gr speltmeel
  • 1 koffielepel bakingsoda
  • zout en peper naar smaak
  • 30gr sesamzaadjes+ extra om te bestrooien
  • 1 lepel Provençaalse kruiden
  • 1 lepel lijnzaad + 3 lepels warm water
  • 125ml havermelkkefir
  1. Verwarm de oven op 180C
  2. meng het lijnzaad met het warme water
  3. Rasp de courgette (of hak ze fijn in de hakmolen)
  4. Meng het speltmeel met de bakingsoda, sesamzaadjes, peper, zout en kruiden
  5. Meng de havermelkkefir en de olie met het lijnzaad
  6. Meng de natte ingrediënten en de courgette met de droge ingrediënten
  7. Verdeel over muffinvormpjes, bestrooi met sesamzaad
  8. Zet ongeveer 15minuten in de oven.
 OPMERKINGEN
  • Geen Havermelkkefir? Gebruik (plantaardige) melk met een lepel appelazijn door
  • Geen bakingsoda? Gebruik dan (wijnsteen)bakpoeder. 
  • Lekker als hartig tussendoortje of meteen salade erbij als lunch

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...