zaterdag 20 september 2014

Herfst stoofpotje

Bij het opmaken van een weekmenu moet ik misschien ook eens de weersverwachtingen nakijken. Met herfstgroenten en het einde van de zomer in zicht stonden er gisteren geroosterde groenten met kip op het menu maar dat was echt te winters bij de zomerse temperaturen van deze week en dus werd het een stoofpotje als welkom voor de herfst ;-)

Voor 4 porties
  • 600gr pompoen
  • 3 boterrapen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 grote appel
  •  kleine aardappelen
  • 250ml water
  • 1 lepel arrowroot
  • 1 lepel peterselie
  • zout en peper
  • 1 laurierblad
  • olie
  1. Snipper de ui en de look
  2. Snij de pompoen, rapen, aardappels en en appel in blokjes
  3. Verhit de olie in een grote pot en fruit de ui en de look
  4. Voeg de pompoen, rapen, aardappels en appel toe
  5. Giet het water erover en voeg het laurierblad, de peterselie en peper en zout toe
  6. Breng aan de kook en laat dan een half uurtje op een zacht vuurtje pruttelen
  7. Meng de arrowroot met een beetje water en roer tot het opgelost is
  8. Voeg toe aan het stoofpotje en laat nog een tweetal minuutjes pruttelen.
  9. Klaar
OPMERKINGEN
  • Dit was voor 2 dagen. De eerste dag aten we er een gebakken kipfilet bij, vandaag niets
  • Voor een steviger potje kan je eventueel nog gedroogde linzen toevoegen, samen met het water
  • Wil je het iets pittiger? Roer er eventueel mosterd door
  • Pompoen en rapen hoef je niet te te schillen. Spaart weer werk.
  • Geen arrowroot? Gewoon maiszetmeel werkt ook

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...