donderdag 11 september 2014

Kikkererwtenburger met koolcurry

Ik ben nooit echt een koolkoker geweest maar als ze in mijn groenten pakket zitten moet ik er iets mee. Een koolcurry bijvoorbeeld. Omdat vriendje al eens aangeeft 'iets' (hij bedoeld vlees) te missen bij een vegan curry maakte ik er deze kikkererwtenburgers bij. Hij was niet echt enthousiast voor het idee maar vond het toch lekkerder dan verwacht. Maar van hem mag ik het woord burgers niet gebruiken want hij vindt dat misleiding. Tja


Voor 4 porties
Voor de burgers
    • 100gr gedroogde kikkererwten (230grgekookt)
    • 1 lepeltje gedroogde koriander
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 rood pepertje
    • 2 lepels tahin
    • 1 lepel citroensap
    • 1 lepel olijfolie + extra om te bakken
    • peper en zout
    Voor de koolcurry
    •  1/2 ui
    • 1 teentje look
    • 1 pepertje
    • 1 chinese kool
    • 1 kopje kokosmelk
    • garam masala
    • peper en zout
    • olijfolie
     Eerst maken we de burgers
    1. Zet de gedroogde kikkererwten een avond van tevoren in een pot met water
    2. Kook de kikkererwten tot ze gaar zijn en giet af
    3. Snipper de ui, knoflook en pepertje voor de burgers
    4. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui,knoflook en pepertje
    5. Doe de kikkererwten in de hakmachine en hak grof
    6. Meng er de gefruite ui en alle andere ingrediënten voor de burgers onder
    7. Maak je handen nat en vorm 8 burgertjes.
    8. Verhit olijfolie in een pan en bak de helft van de burgersaan 1 kant gedurende 3 minuten
    9. Draai om en bak de andere kant 
    10. Bak tot ze aan beide zijde mooi bruin zijn
    11. Houd warm en herhaal met de resterende burgers
    Voor de curry
    • Snipper de ui,knoflook en pepertje
    • Snij de kool in reepjes
    • Verhit olie in een pan en fruit de ui,look en pepertje
    • Voeg garam masala naar smaak toe
    • Voeg de kool toe en bak even mee
    • Giet er de kokosmelk bij en laat een paar minuutjes garen zonder deksel
    • Serveer de curry metde burgers en zilvervliesrijst
    OPMERKINGEN
    •  Voor 4 porties gebruik ik 180gr zilvervliesrijst 
    • Heb je geen tahin? Probeer eens met pindakaas of notenpasta
    • In plaats van olijfolie kan je ook rijstolie,kokosolie,arachideolie,... gebruiken
    • Geen garam masala? gebruik dan oosterse kruiden naar smaak (kurkumma,kerrie,koriander,karwij,...)
    • Groentenrestjes? Doe die ook maar door de curry

    Geen opmerkingen:

    Een reactie plaatsen

    Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...