zondag 7 september 2014

Flensjes met warmoesvulling

In mijn groentepakket zat weer warmoes, een groente die ik tot ik lid werd van de voedselteams in januari nog nooit had klaargemaakt (of gegeten). Dus maak ik er voorlopig vooral eenvoudige dingen mee. Als je nog nooit van Warmoes gehoord hebt, het zou hetzelfde zijn als snijbiet.


Voor 3 porties
  • 100gr speltmeel (volkoren dus)
  • 1 ei
  • 50gr geraspte emmentaler (of andere kaas)
  • 200ml havermelk (of andere melk naar keuze)
  • kleine 500gr warmoes
  • een halve (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • eventueel een rood pepertje (naar smaak)
  • eventueel een restje  pompoen of andere groentenrestjes
  • olie
  • peper en zout
  1. Meng het meel met de helft van de kaas. Roer hier het ei en de melk door. Kruid met peper en zout en zet opzij
  2. Snipper de ui, knoflook en het pepertje
  3. Was de warmoes en verwijder de stelen.Snij in reepjes
  4. Snij de pompoen in blokjes (en snij eventuele andere groenten die je wil gebruiken klein)
  5. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, look en het pepertje.
  6. Voeg de pompoenblokjes toe en lat even meebakken.
  7. Voeg de warmoes toe en laat slinken.
  8. Maak de pan leeg.
  9. Roer het deeg opnieuw.  Als het niet lopend is voeg je nog wat extra melk toe
  10. Verhit wat olie in de pan en schep wat deeg in de pan en laat uitlopen tot een mooie ronde pannenkoek
  11. Draai de pannenkoek om laat eventjes bakken. 
  12. Leg dan wat vulling op 1 helft van de pannenkoek en bestrooi met wat geraspte kaas. Vouw de pannenkoek toe. 
  13. Draai het gevuld flensje voorzichtig om en laat een minuutje bakken
  14. Haal uit de pan en begin opnieuw vanaf stap 8.
OPMERKINGEN
  • Ik gebruikte een pan met een doorsnede van 28cm en had 4 grote flensjes. Dit was best wel veel en uiteindelijk was er nog een flensje over. 
  • De stelen van de warmoes kan je misschien nog voor iets anders gebruiken (soep bijvoorbeeld)
  • Ik gebruik hier een restje pompoen op maar je zou ook wortel, paprika, rapen, tomaat, pastinaak, courgette,... kunnen gebruiken.Handig om restjes op te werken.
  • Omdat vriendje graag kaas eet heb ik hier een vegetarisch gerecht i.p.v. een vegan gerecht gemaakt. Je kan het ei misschien vervangen door lijnzaad en de kaas weglaten of edelgistvlokken gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...