maandag 7 juli 2014

Spinazie en ansjovis pasta

er was nog verse spinazie in huis en een paar kerstomaatjes en paprika uit de vriezer die wel stilaan op mocht. Tijd voor pasta dus. En omdat het toch al wel een tijd geleden was dat we nog eens vis hadden gegeten besloot ik er ansjovis bij te doen. Het was weer smullen


Voor 2 porties
  • 100gr pasta (best volkoren maar als ik vriendje naar de winkel stuur brengt die witte eierpasta mee)
  • 450gr spinazie
  • 1 rode paprika
  • enkele kerstomaatjes (optioneel)
  • 100gr ansjovis
  • 2 lepels zonnebloempitten
  • 12 zwarte olijven
  • 3 lepeltjes kappertjes
  • olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • 2 stukken lente ui (of ene halve gewone ui)
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  2. Was de spinazie, laat uitlekken en snij in reepjes
  3. Snij de lente ui in fijne ringetjes
  4. Snij de paprika in reepjes en de tomaatjes in 6
  5. Snij de olijven in halve ringen
  6. Snij de ansjovisjes in 3
  7. Verhit olijfolie in een pan en voeg de lenteui en de paprika toe.
  8. Voeg de spinazie en en de tomaatjes toe en laat slinken
  9. Roer er de olijven, zonnebloempitten, kappertjes en ansjovis door
  10. Bestrooi rijkelijk met de kruiden
  11. Laat ongeveer 3 minuutjes garen
  12. Dien op met de pasta en eventueel wat (Parmezaanse) kaas

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...