woensdag 2 juli 2014

Schwarzwalder ontbijt

Een schwarzwalder kirsch of zwarte woudtaart is een taart met chocolade en kersen (en slagroom en kersenlikeur maar dat gaat er hier niet in). Kersen met chocolade zijn dus een lekkere combo. Met kersen in huis leek me dit een ideaal ontbijtje dus gisteren gemaakt en vanochtend genoten.


Voor 2 porties
  • 50grhavermout
  • 100gr kersen (ontpit gewogen)
  • 15gr cacao nibs
  • (hazelnoot)melk
  1. Snij de kersen in 4
  2. Doe de havermout in een bakje en overgiet met hazelnootmelk tot het net onder staat (ben vergeten af te meten)
  3. roer er de stukjes kers en cacao nibs door
  4. Zet een nachtje in de koelkast en geniet de volgende ochtend

1 opmerking:

  1. Ondanks de online overspoeling van havermout recepten heb jij me nu toch overgehaald het een keer te proberen. Met kersen en chocola jam. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...