zaterdag 14 juni 2014

Pittige paprika hummus

Eerst had ik voor deze naam dip de naam: "Pittige paprika prut" bedacht,dat bekt wel goed maar klinkt minder smakelijk. Dus is het maar hummus geworden. De kikkererwten vragen wel wat voorbereidingstijd maar uiteindelijk moet je daar niet heel de tijd bijstaan.

Voor een grote pot
  • 100gr gedroogde kikkererwten (volgens mijn weegschaal dan 230gr gekookte)
  • 40gr sesamzaad
  • 40gr olijfolie
  •  een halve groene paprika
  • 4 groene pepertjes
  • 20gr zongedroogde tomaatjes
  • peper en zout
  • een lepeltje ras-el-hanout (of andere kruiden naar smaak)
  1. Week de kikkererwten in voldoende water voor minsten 8 uur
  2. Spoel ze af en kook ze gaar
  3. Giet de kikkererwten af
  4. Week de tomaatjes in een beetje warm water
  5. Snij de paprika in grote blokjes
  6. Doe de kikkererwten, sesamzaad, olijfolie, pepertjes, paprika, tomaatjes en 2 lepels weekvocht van de tomaten in de hakmachine (Alsje een kleine hebt zal het in 2 keer moeten)  
  7. Hak tot je nog een klein beetje stukjes hebt
  8. Als het te droog is voeg je nog wat water of olie toe
  9. Kruid met peper,zout en ras-el-hanout
  10. Lekker als dip of als broodbeleg
OPMERKINGEN
  • knoflook erdoor lijkt me ook heel lekker maar die had ik niet meer in huis
  • Indien gewenst kan je de pepertjes ook ontpitten.
  • Wij houden nogal van pikant als je daar minder gek op bent kan je misschien eerst 2 pepertjes gebruiken en dan proeven en beslissen of je er nog bij doet 
  • Een andere kleur paprika kan natuurlijk ook
  • Normaal kan je dit ook invriezen

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...