donderdag 19 juni 2014

Linzencurry

De geur van gebakken garammasala is zo lekker. Alleen daarvoor al maakik graag curry's.Maar ookomdat het zo makkelijk is natuurlijk en in grotere porties gemaakt kan worden. Wij aten er zelfgemaakt naanbrood bij dat we nog in de vriezer hadden liggen. Gewoon ontdooid en even in de oven gelegd. Je kan zeker verse tomaten gebruiken maar ik eet die al eens als tussendoortje en zo zaten we opeens zonder.





Voor 3 grote porties
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 3 rode pepertjes
  • 1 groene paprika
  • 1 blik gepelde tomaten of verse tomaten
  • 50gr gedroogde rode linzen
  • 2 rapen
  • 1 lepel garam masala kruiden
  • 40gr santen + 200ml water of 200ml kokosmelk
  • peper en zout
  • koriander naar smaak
  • 1 lepel kokosolie
  1.  Snipper de ui en de look en snij de pepertjes fijn
  2. Verhit de kokosolie in een grote pan en fruit de knoflook, uien pepertjes met de garam masala en linzen toe
  3. Snij ondertussen de rapen fijn en voeg toe
  4. Doe er de gepelde tomaten, santen en water bij en zet klein
  5. Snij de paprika fijn en voeg ook toe
  6. Zet het deksel op de pot en laat ongeveer 20 minuutjes heel zacht sudderen.Voeg een beetje water toe als het te droog wordt.
  7. Proef of de linzen gaar zijn en kruid met peper, zout, koriander en eventueel nog wat extra garam masala
  8. Versier voor het serveren eventueel met koriander en/of geraspte kokos

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...