maandag 2 juni 2014

Witloofpannetje met cacao

Er zat vorige week nog steeds witloof in mijn groentepakket.Ik vind het wel vrij laat op het jaar eerlijk gezegd. Maar ja, ik probeer er maar creatief mee te zijn. Zoals in dit vegangerecht.



Voor 2 porties
  • 2 aardappelen
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 lepel kokosolie
  • 1 koffielepel cacaopoeder
  • 1 ui
  1. Schil de aardappelen, snij in blokjes in kook gaar
  2. Was het witloof en snij in de lengte door. (indien gewest kan je de bittere kern verwijderen)
  3. Doe het witloof in een pan met een bodem water. Zet het deksel erop en laat ongeveer 8minuten garen op een zacht vuurtje
  4. Giet het witloof af en vang een beetje kookvocht op
  5. Snipper de ui
  6. Doe kokosolie in een grote pan (dezelfde als van het witloof bijvoorbeeld) en stoof hierin de ui.
  7. Voeg de aardappelen en het witloof toe
  8. Meng ongeveer 3 lepels kookvocht met de cacao en giet over het witloof.
  9. Zet het deksel terug op de pan en laat een 5 tal minuutjes sudderen
  10. Serveer en eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...