woensdag 11 juni 2014

Pasta bolognaise

Een supermakkelijk gerecht waarvoor sommige mensen toch naar pakjes en zakjes grijpen terwijl dit helemaal niet nodig is. Nu is het juist leuker omdat je eventueel wat kan experimenteren met alles wat je in huis hebt. Ik maak meestal vegetarische pastasaus maar zo af en toe is gehakt erdoor wel lekker. Dit gerecht is ook goed voor 2 dagen achter elkaar te eten of om een deel (kan zelfs met pasta erdoor) in te vriezen

Voor 4 porties
  • 300 a 400gr rundsgehakt
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 500ml tomaten passata
  • klein blikje tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • pasta (gewenste hoeveelheid)
  1.  Kook de pasta
  2.  Snipper de ui
  3. Verhit de olie in een grote pan
  4. fruit de ui en voeg dan het gehakt toe en wat peper,zout en Provençaalse kruiden
  5. haal met een houten lepel het gehakt uit elkaar en bak het mooi bruin
  6. Was ondertussen de paprika,haal de zaadjes eruit en snij in blokjes
  7. Voeg toe bij het gehakt
  8. Was de tomaten en snij in blokjes en voeg bij in de pan
  9. Bak even mee en overgiet dan met de passata
  10. Breng aan de kook en roer er dan de tomatenpuree door
  11. Laat nog een paar minuten op een zacht vuurtje staan.
  12. Serveer met de pasta en eventueel nog kaas
OPMERKINGEN
  • Op verpakkingen rekent men altijd vrij veel pasta vind ik. Misschien eet je het wel op en eet je meer dan je eigenlijk nodig hebt. Ofwel heb je restje pasta die misschien in de vuilbak belanden.  Ik reken 40gr pasta per portie dus 160gr en dat is voor ons een goede maat waardoor we niet meer uit goesting ons overvol eten.
  • Ook lekker in de saus: een teentje knoflook en een pepertje
  • ik gebruik de groenten die ik in huis heb. Je kan er ook wortelen, champignons, selder,...in verwerken
  • Je kan ook enkel verse tomaten gebruiken voor de saus maar dan wordt ze wel wat waterachtiger. Tomaten zijn nu ook nog niet op hun top dus gebruik ik hier nog passata

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...