dinsdag 10 juni 2014

Couscouspap

Een heerlijk zomers, licht exotisch ontbijtje of dessert hoeft niet zo moeilijk te zijn. Je kan dit zowel als ontbijt als dessert gebruiken en je kan volop experimenteren met fruit en eventueel melk.

Voor 2 porties ontbijt of 4 dessertjes
  • 50gr couscous
  • melk (ik gebruikte amandelmelk)
  • 1 grote peer
  • een handje rozijnen
  • een lepeltje kaneel
  • eventueel nog wat extra fruit, zaadjes, noten, dadels, zoet (agave, honing, stevia,...),...
  1. Kijk op de verpakking van de couscous en neem ongeveer de dubbele hoeveelheid melk als je normaal water moet nemen voor 50gr couscous 
  2. doe de melk in een pot en zet op een zacht vuurtje 
  3. Was de peer, snij in stukjes en doe bij de melk
  4. Doe ook de rozijnen en de kaneel bij de melk (en eventuele extra's)
  5. Roer regelmatig zodat het niet aanbakt
  6. Als de melk begint te koken voeg je de couscous toe. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer regelmatig
  7. Haal van het vuur en laat afkoelen
  8. Serveer lekker koud en versier eventueel nog met rozijnen, gehakte amandelen,...

3 opmerkingen:

  1. Hej Ikke! Wordt die peer dan zacht? Apart! :)
    Sorry van de vorige tag, ik en mijn vreselijk uitstelgedrag ook :/
    Vind je het goed als ik je met de nomnomnom tag tag?
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die peer kookt mee en wordt daardoor zacht.
      Wat de nomnomnom tag betreft, geen probleem.

      Verwijderen
  2. oja http://eethetbeter.nl/nomnomnomtag/ :)

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...