zaterdag 18 maart 2017

Bietenfalafel

Met rauwe rode bieten en gekookte kikkererwten in de koelkast besloot ik bietenhummus te maken. Maar die was eigenlijk iets steviger dan de bedoeling was. Eigenlijk leek het meer op 'deeg' om plantaardige burgertjes te maken. En zo werd mislukte hummus lekkere falafel.

Deze falafel kan je eten als burger op een broodje, als vleesvervanger bij een maaltijd of gewoon als een lekker tussendoortje gegeten worden. Teveel falafel? Die vries je toch gewoon in.




Voor 6 falafels


  • 1 grote rode biet 
  • Ongeveer 250gr gekookte kikkererwten 
  • 1 volle lepel tahin 
  • 1 lepel citroensap 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 lepeltje komijnzaad 
  • 1 lepeltje karwijzaad 
  • 1 schijfje gember
  1. Schil de gember en de biet en snij fijn. Snipper de look.
  2. Verwarm een droge pan en rooster de komijn- en karwijzaadjes.
  3. Doe alles in een hakmolen en hak tot een gladde massa
  4. Vorm  burgertjes van deze massa
  5. Verhit olijfolie in een pan en bak de burgertjes ongeveer 5 minuten aan beide kanten
OPMERKINGEN
  • Toch niet stevig genoeg? Voeg dan voorzichtig een beetje bloem of fijngehakte havermout toe.
  • Geen karwijaadjes?Gebruik gewoon wat extra komijn.
  • Voeg kruiden naar smaak toe.      
  • Normaal gebruik ik voor falafel ongekookte kikkererwten maar nu waren het dus toevallig gekookte                                      


 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...