zondag 3 januari 2016

Savooi met kokos

Aangezien ik uit gewoonte (en omdat het altijd lekker is) savooi combineer met tomatensaus ging ik nu eens iets anders doen. Beetje creatief maar net zo goed lekker ;-)
Voor 3 porties
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • stukje gember
  • 400ml kokosmelk
  • 400ml water
  • 2 gele rapen
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 kleine savooi
  • kokosolie of rijstolie
  • Korianderzaadjes
  • gedroogde chilipeper
  • gedroogd citroengras
  • kokosrasp of kokoschips om te garneren
  1. Snipper de ui en de look en snij de gember fijn
  2. Schil de zoete aardappel en snij samen met de raapjes in kleine blokjes.
  3. Snij de savooikool in reepjes.
  4. Verhit olie in een pot en fruit de ui met de look. Voeg gember, gedroogde chilipeper en citroengras toe nar smaak. 
  5. Voeg de zoete aardappel en raapjes toe en bak een paar minuten mee. Voeg de savooikool en korianderzaad toe samen met de kokosmelk en het water. Kruid met peper en zout
  6. Laat ongeveer een kwartiertje rustig pruttelen.
  7. Controleer of alles gaar is, kruid bij naar smaak. Garneer met verse koriander, kokoschips, sesamzaadjes,...
 OPMERKINGEN
  • Je kan er desgewenst nog rijst, couscous, naan,... bij serveren maar eigenlijk is het vullend genoeg
  • De gele rapen en/of zoete aardappel kan je ook vervangen door andere knollen zoals wortelen, pastinaak, gewone aardappel,...
  • Hoeveel ik kruiden juist gebruik is moeilijk te zeggen. Gewoon proeven en nadien nog bijkruiden.
  • Ik gebruik de kokosmelk uit de Oxfam wereldwinkel. Biologisch, fairtrade en puur.
  • Makkelijkste manier om water af te meten: gewoon het lege blikje kokosmelk met water vullen. 
  • Je kan ook nog linzen toevoegen of gekookte kikkererwten,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...