donderdag 21 januari 2016

2 maanden uitdaging - Deel 6

Eigenlijk had deel 6 al in december moeten komen maar ik was het toen gewoon vergeten. Niet gewoon het uitschrijven van een blogbericht maar ook iets schrappen uit mijn eetpatroon. Erg!

Maar van uitstel komt geen afstel dus nu gewoon deel  van de 2 maanden uitdaging. Die heel simpel is. Elke 2 maanden kies ik iets wat ik voor 100% schrap. Niet enkel thuis maar ook buitenshuis. En niet voor 2 maanden natuurlijk maar definitief. Door steeds maar 1 ding te schrappen is het overzichtelijk en kan je langzaam aan iets wennen. Zodat je echt een gewoonte om iets te laten staan kweekt.
En voor mij werkt het echt. Zo goed dat ondertussen zelfs mijn vriend geen fast-foodketen meer wil binnenstappen.

Wat is er momenteel al geschrapt?


Nummer 1: frisdrank
Nummer 2: Alles uit grote Fastfoodketens (pizzahut,McDonalds, Quick,...)
Nummer 3: winegums (genre kruidvatsnoep, haribo)
Nummer 4: chocoladebars (twix,...)
Nummer 5: borrelnootjes en smaakjeschips.
Nummer 6: ...

FRITUURSNACKS
Eigenlijk had ik dit beter wel in december bedacht. Alhoewel, toen zou het niet in mij opgekomen zijn. Zelf hebben wij, bewust, geen frietpot (vriendje had er 1 voor hij hier kwam wonen maar mocht hem van mij niet meenemen). Heel af en toe gaan we bij een plaatselijke frituur eens frietjes eten en dan neem ik daar al eens een bamischijf ofzo bij. Niet gezond natuurlijk.

Erger zijn bitterbalachtige dingen op feestjes. Dat heb ik tijdens de feestdagen gemerkt. Zeker in combinatie met een paar glaasjes wijn steek je ze onbewust in je mond. En opeens besef je dan: "Probeer ik steeds gezond, biologisch, rotzooivrij en flexi-veganistisch te eten en nu steek ik gewoon de slechtste, dierlijke troep in mijn lichaam."
DUS: Vanaf nu geen snacks uit de frituur (voor Nederlanders de snackbar) of frietpot (voor de moeilijke Nederlanders de frituur) meer. Tenzij af en toe frietjes of als iemand bijvoorbeeld zelfgemaakte loempia's heeft bij een etentje. 

En jij? Wat zou jij graag laten staan? Of wat laat jij al staan?

2 opmerkingen:

  1. ja Ik eet zo weinig mogelijk suikerhoudende etenswaren zoals koek,/frisdrank en ik eet geen aardappelen maar bonen bij mijn groente en koolhydraat en eiwit producten gescheiden( moet 2 uur tussen zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het moeilijk om iets te laten staan...

    BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...