donderdag 9 oktober 2014

Pittige savooi

Savooikool anders, dat was het plan en het is (natuurlijk) weeral gelukt.


Voor 2 porties
  • 1 kleine savooikool
  • een paar lente-uitjes (of 1kleine ui)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode (punt)paprika
  • 2 milde rode pepertjes (anders 1)
  • 70gr boekweit
  • 100gr gekookte kikkererwten
  • Rijstolie (of andere)
  1.  Kook de boekweit zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snij de lente-ui in ringetjes en snipper de knoflook
  3. Snij de pepertjes in halve ringen
  4. Snij de paprika in blokjes en de kool in reepjes
  5. Verhit olie in een grote pan en fruit de ui, look en pepertjes
  6. Voeg de paprika en gekookte kikkererwten toe en laat eventjes meebakken
  7. Voeg dan de savooi toe en roerbak tot de kool gaar maar nog knapperig is
  8. Kruid met peper en zout en eventueel kruiden naar keuze
  9. Roer de gekookte boekweit erdoor en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...