zaterdag 11 oktober 2014

Pasta met prei, broccoli, peer en blauwe kaas

Hoewel het meestevan wat ik eet ondertussen veganistisch is zie ik mezelf nog geen veganist worden en de reden is heel simpel: KAAS. Geen Hollandse Gouda natuurlijk maar echte goede (Franse) kazen. Of nog beter lekkere schimmelkaas. En koken met lekkerekaas blijft ook leuk.

Ik zorg er wel voor dat er maar af en toe een blok kaas in huis komt (behalve de Holaandse kaas voor Hollands vriendje).

Voor 2 porties
  • 80gr volkoren penne (of andere pasta)
  • 1 kleine broccoli
  • 1 kleine prei
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje look
  • olijfolie (of andere)
  • 1 peer
  • 70gr Deense blauwe
  • Peper en zout
  1. Kook de pasta
  2. Snipper de ui en de knoflook
  3. Snij de prei in halve ringen
  4. Snij de broccoli in roosjes en snij de steel in halve ringen
  5. Verhit een goede scheut olie in een pan en fruit de ui, look en prei
  6. Voeg de broccoliroosjes en schijfjes toe en laat opeen gemiddeld vuurtje enkele minuutjes bakken
  7. Snij de peer in kleine blokjes en voeg toe
  8. Giet de pasta af maar behoud 3 lepels kookvocht
  9. Doe de pasta samen met het kookvocht in de pan en roer door de groentjes
  10. snij de kaas in blokjes en roer door de rest
  11. Kruid af met peper en zout en serveer
OPMERKING: broccolisteeltjes zijn echt lekker als ze gebakken zijn.Zonde omdat in de soep te gooien

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...