zaterdag 15 april 2017

Paarse spread

Ziet hij er niet prachtig uit? Als je nog iets speciaal zoekt om je Paasbrunch mee op te vrolijken is deze paarse dip ideaal. Makkelijk en snel te maken, hij valt gegarandeerd op, bevat bizar genoeg geen E-nummers of suiker en is ook nog eens veganistisch en raw.  En hij is natuurlijk nog lekker ook!
Zelf was ik ook een beetje verbaasd over de felle purperen kleur. De reactie van mijn vriend was zelfs: "Het ziet er giftig uit want zo fel paars ziet er weinig natuurlijk uit." Gelukkig is het helemaal niet giftig en wel natuurlijk. Het geheime ingrediënt is namelijk rode kool. Met een kwart rode kool en niets voor op de boterham begon ik aan dit experiment dat goed gelukt is.


Voor een grote pot
  • 1/4de rode kool
  • 50gr zonnebloempitten
  • 1 volle eetlepel tahini
  • 1 eetlepel azijn (witte, appel, rodewijn,... of citroensap)
  • 1 eetlepel sesamolie
  • peper en zout
  • sesamzaadjes ter garnering
  • en paar eetlepels water
  1. Week de zonnebloempitjes een paar uur in water. Giet af en laat goed uitlekken
  2. Snij de rode kool in stukken
  3. Doe alles behalve het water in een komen mix fijn met een soepmixer. Voeg lepel voor lepel een beetje water toe als het te droog is.
  4. Proef en kruid bij naar smaak. 
OPMERKINGEN
  • Dus in plaats van paarse spread kan je ook rode koolspread zeggen maar het eerste klinkt gewoon leuker. 
  • Rauwe rode kool is best wel hard. Mijn blender kreeg het niet fijn. Met de soepmixer duurde het ook eventjes maar het mixen ging wel. 
  • Als garnering gebruikte ik een mengeling van zwarte en bruine sesamzaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties zijn altijd leuk om te lezen dus bedankt dat je er even de tijd voor neemt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...